dinsdag 9 oktober 2012

Mens en natuur - Plaats van mens in de natuur



Plaats van de mens in de natuur


Momenteel beschouwt de mens zich een beetje als baas over de natuur, terwijl als je een beetje verder kijkt dan je neus lang is, je zou moeten zien wat je de natuur aandoet.  Het probleem is dat we de aarde nodig hebben om te kunnen leven, dus is de natuur onze "baas".  Ze zeggen niet voor niets 'Moeder Aarde', want ze geeft ons het leven.  En wij zijn eigenlijk bezig met de aarde kapot te maken, door almaar meer te vervuilen.
Het is dringend nodig om iedereen aan het werk te zetten om onze ecologische afdruk veel te verkleinen.





Als we doorgaan met onverschillig zijn met wat we de aarde aandoen, zullen we de aarde, met al het leven erop, om zeep helpen.

Ontbossing - link

Ook door de ontbossing ontnemen we onszelf de lucht.  Niet altijd rechtstreeks, maar ook onrechtstreeks.  Door het wegnemen van bomen, wordt de lucht ook droger, is er droogte, en dat onder andere in het Amazonewoud.  De dieren hebben geen onderdak meer, en sterven uit.  Waarom doen we onszelf dit aan.










2 opmerkingen:

  1. Ik denk ook dat het gevaar het grootste is omdat het allemaal onrechtstreeks gebeurt. De gevolgen zijn niet / niet altijd voor onze neus te zien, maar het is vaak een ver-weg-gebeuren. Hierbij denk ik dan aan de tsunami's, vulkaanuitbarstingen, overstromingen, orkanen, ... . Daardoor beseft de mens niet/niet altijd dat hij niet de baas is over de natuur, maar dat de natuur het laatste woord heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo,

    Ik heb hetzelfde lied op mijn blog staan omdat ik vind dat alles klopt wat wordt verteld. Toen, in 1995, wisten ze al dat er iets zou moeten veranderen om onze natuur te redden. En toch zijn er, zoveel jaar later, nog altijd geen drastische veranderingen.
    Het is inderdaad zo dat velen denken dat ze de baas zijn over de natuur. Terwijl het eigenlijk gewoon een mooi gegeven is in ons leven waar we zorg moeten voor dragen. Want we hebben de natuur nodig om te kunnen leven. Maar sommigen denken dat ze er alles mogen en kunnen mee doen. We gaan toch ooit eens moeten veranderen, zo kan het niet verder. Ik hoop alleen dat het dan niet veel te laat is.

    Groetjes,
    Sarah

    BeantwoordenVerwijderen